Winterbandentijd

De rijprestaties en veiligheid van je auto zijn voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van je banden.
Elke auto(rijder) vereist een type band die het beste past bij de auto en de tijd van het jaar.
Wij staan klaar met het beste advies voor jouw auto!


Winterbandentijd

Kies op tijd voor zomer- of winterbanden
Kies op tijd voor zomer- of winterbanden. Al bij temperaturen onder de 7 graden Celsius bewijzen winterbanden hun nut. Dankzij het specifieke profiel en de rubbersamenstelling zorgen winterbanden bij koud weer voor aanzienlijk meer grip dan de zomerbanden. Winterbanden zorgen daardoor voor een kortere remweg en daarmee verklein je de kans op een ongeval. Om optimale grip te houden, adviseren wij de winterbanden te vervangen als het profiel onder de 4 millimeter komt, of als deze ouder zijn dan 4 jaar.

Vervang beide banden op dezelfde as, ook wanneer er maar 1 band is versleten!
De reden van dit advies is tweeërlei:
1. Ongelijke banden zijn niet bevorderlijk voor de grip wat weer de veiligheid in gevaar brengt.
2. Een ongelijkmatige bandenslijtage duidt vaak op een scheef wiel. Dit kan veroorzaakt zijn doordat het wiel te hard een stoep heeft geraakt. Het probleem kan verholpen worden door de auto uit te lijnen.

Tips 
1. Controleer regelmatig de bandenspanning De juiste druk voor je banden staat in de handleiding van de auto en vaak ook aan de binnenkant van de tankklep. De luchtpomp bij het benzinestation vult automatisch de luchtdruk aan tot de waarde die je invult op het display. Voor winterbanden mag je daar 0,2 bar bovenop tellen. Controleer de bandenspanning bij een koude band.Banden met een lagere bandenspanning dan voorgeschreven slijten sneller, hebben minder grip en beïnvloeden het brandstofverbruik nadelig.
2. Meet de profieldiepte1,6 mm is het wettelijk minimum van het profiel. Maar een profiel van 3 mm kan al driekwart minder water afvoeren dan het profiel van een compleet nieuwe band.
3. Vervang je banden op tijd. Check van tijd tot tijd de band op beschadigingen Grote barsten of uitstulpingen kunnen leiden tot een klapband.
4. Controleer regelmatig je reserveband:Ook uit een ongebruikte reserveband kan lucht ontsnappen. Controleer daarom regelmatig de spanning van de reserveband.

Winterbandenplicht in Duitsland en Oostenrijk
In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. In sommige populaire wintersportlanden is dit wel het geval. In Duitsland en Oostenrijk ben je verplicht om je auto aan te passen aan winterse omstandigheden. In de praktijk kan dit er voor zorgen dat je bij een ongeluk aansprakelijk kan worden gesteld als je daar tijdens winterse omstandigheden op zomerbanden rijdt.
 Winterbanden actieprijzen
Ook dit najaar kun je weer voordelig winterbanden laten monteren bij ons. Kijk hieronder voor een overzicht van het aanbod en bestel je winterbanden door het maken van een werkplaatsafspraak.

Nieuwe winterbanden vanaf € 73 per stuk.

Vervang nu je winterbanden voor extra grip op gladde wegen.
MII    Uniroyal  165/70 R14 81T   € 75,00 
Ibiza  Uniroyal  175/70R14 84T    € 73,00 
Leon Uniroyal  205/55 R16 91H   € 76,00 

De genoemde prijs is inclusief montage .Meer informatie en alle overige bandenmaten vind je in deze PDF met prijzen.

We hebben ook nog een paar sets gebruikte wintersets op voorraad: klik hier om te zien welke.


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

Regelgeving winterbanden in Duitsland aangescherpt

Per 1 januari 2018 geldt er in Duitsland een nieuwe regelgeving rondom winterbanden. Winterbanden zijn nog steeds verplicht, maar

Autobedrijf Huub Smolders via WhatsApp bereikbaar

Pech onderweg of een afspraak maken?.

Plan nu de wintercheck

Plan nu de wintercheck en ontvang een leuke gadget

Klaar voor (de warme) toekomst en toch alles koel houden!

Autobedrijf Huub Smolders is er klaar voor. Met de investering in een nieuw onderhoudsapparaat voor de service van moderne aircosystemen kunnen we weer jaren vooruit.

Service aan alle merken

Autobedrijf Huub Smolders voert vakkundig onderhoud uit aan alle merken. Doordat Autobedrijf Huub Smolders partner is van Bosch Injection System, een opleidingsinstituut dat autotechnische opleidingen verzorgt, worden de monteurs op de hoogte gehouden van ontwikkelingen in onderhoud en techniek. Dit stelt ze in staat om elk merk te servicen.

Download onze App

Installeer hem en geniet van de mogelijkheid om met ons te communiceren
SEAT servicedealer
Schadeherstel
Complete service
Sinds 1971