Let op voor een vieze auto!

Zo'n 57% van de Nederlanders met een auto jonger dan 4 jaar wast de auto minder vaak.
Het merendeel van deze jonge auto's is uitgerust met technologie die gebruik maakt van camera's, sensoren of radar.


Let op voor een vieze auto!

Deze veiligheidssystemen functioneren niet of minder goed als vuil zich ophoopt, waarschuwen autofabrikanten en Bovag.
Het onderzoek is gedaan door Markteffect in opdracht van Bovag onder zakelijke en particuliere rijders. Één op de tien zegt daarin in de winter de auto zelfs helemaal niet te wassen. De volgende dag is die immers toch weer vies.

Tegelijkertijd blijkt 45 procent de rijhulpmiddelen te gebruiken, 22 procent vertrouwt er zelfs volledig op. Van toepassing zijn bijvoorbeeld adaptieve cruise control, rijstrookassistentie, parkeersensoren en achteruitrijcamera's en noodstopsystemen.
Afhankelijk van de fabrikant maken deze systemen gebruik van radar, lidar, sensoren, laser en/of camera's. "En in vrijwel alle instructieboekjes wordt gewaarschuwd deze vrij van vuil, stof, ijs en sneeuw te houden, omdat de systemen anders niet of niet goed meer functioneren.
Daarnaast kan het gebeuren dat de digitale ogen van de auto een extreem vieze voorligger niet herkennen", aldus Bovag in een verklaring.

Uit het onderzoek blijkt dat 42 procent van de respondenten er niet van op de hoogte is dat technologische hulpmiddelen in en rond de auto niet of minder goed functioneren wanneer vuil zich ophoopt.

Was daarom regelmatig (ook in de winter) uw auto. Wij hebben hier een geweldige ruimte voor waar u zelf de auto mag wassen tot een blinkend en weer veilig functionerende auto! 


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

Is jouw auto net zo zomerklaar als jijzelf?

Zorg ervoor dat jouw auto net zo zomerklaar is als jijzelf, want alles en iedereen is op een gegeven moment toe aan vakantie.

Ervaar het gemak van mobiel tanken

Start vandaag nog met mobiel tanken, het kan bij autobedrijf Huub Smolders!

Autobedrijf Huub Smolders via WhatsApp bereikbaar

Pech onderweg of een afspraak maken?.

Service aan alle merken

Autobedrijf Huub Smolders voert vakkundig onderhoud uit aan alle merken. Doordat Autobedrijf Huub Smolders partner is van Bosch Injection System, een opleidingsinstituut dat autotechnische opleidingen verzorgt, worden de monteurs op de hoogte gehouden van ontwikkelingen in onderhoud en techniek. Dit stelt ze in staat om elk merk te servicen.

Download onze App

Installeer hem en geniet van de mogelijkheid om met ons te communiceren
SEAT servicedealer
Schadeherstel
Complete service
Sinds 1971