Houdt uw auto schoon de komende periode

Waarom horen we u afvragen.
Wel, het merendeel van de jonge auto's is uitgerust met technologie die gebruik maakt van camera's, sensoren of radar. Uit onderzoek is gebleken dat zo'n 57% van de Nederlanders met een auto jonger dan 4 jaar de auto minder vaak wast.


Houdt uw auto schoon de komende periode

Functioneren
Maar realiseer u dat deze veiligheidssystemen  niet of minder goed functioneren als vuil zich ophoopt Hiervoor waarschuwen autofabrikanten en Bovag.
Het onderzoek is gedaan door Markteffect in opdracht van Bovag onder zakelijke en particuliere rijders. Één op de tien zegt daarin in de winter de auto zelfs helemaal niet te wassen. De volgende dag is die immers toch weer vies.

Rijhulpmiddelen
Tegelijkertijd blijkt 45 procent de rijhulpmiddelen te gebruiken, 22 procent vertrouwt er zelfs volledig op. Van toepassing zijn bijvoorbeeld adaptieve cruise control, rijstrookassistentie, parkeersensoren en achteruitrijcamera's en noodstopsystemen.
Afhankelijk van de fabrikant maken deze systemen gebruik van radar, lidar, sensoren, laser en/of camera's. "En in vrijwel alle instructieboekjes wordt gewaarschuwd deze vrij van vuil, stof, ijs en sneeuw te houden, omdat de systemen anders niet of niet goed meer functioneren.
Daarnaast kan het gebeuren dat de digitale ogen van de auto een extreem vieze voorligger niet herkennen", aldus Bovag in een verklaring.

Uit het onderzoek blijkt dat 42 procent van de respondenten er niet van op de hoogte is dat technologische hulpmiddelen in en rond de auto niet of minder goed functioneren wanneer vuil zich ophoopt.

Wasboxen bij Autobedrijf Huub Smolders
Was daarom regelmatig (ook in de winter) uw auto. Wij hebben hier een geweldige ruimte voor waar u zelf de auto mag wassen tot een blinkend en weer veilig functionerende auto! Als u in onze shop wasmuntjes koopt kunt u zelfs op zondag uw auto wassen als u geen losse euro´s bij de hand hebt. De wasboxen zijn 24 uur per dag geopend en 7 dagen per week. En als die koets dan goed is gepoetst dan kunt u hem ook nog eens met korting vol doen met brandstof!


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

Mooie "klassieke" Yamaha motorfiets

Ook in onze collectie een mooie Yamaha motorfiets; echt iets voor de liefhebber.

Wil je weten hoe jouw pas gekochte auto er voor staat?

Heb je elders een auto gekocht en wil je weten hoe de conditie is van je nieuwe aankoop? Een occasioncheck kan opheldering geven

Service aan alle merken

Autobedrijf Huub Smolders voert vakkundig onderhoud uit aan alle merken. Doordat Autobedrijf Huub Smolders partner is van Bosch Injection System, een opleidingsinstituut dat autotechnische opleidingen verzorgt, worden de monteurs op de hoogte gehouden van ontwikkelingen in onderhoud en techniek. Dit stelt ze in staat om elk merk te servicen.

Ervaar het gemak van mobiel tanken

Start vandaag nog met mobiel tanken, het kan bij autobedrijf Huub Smolders!

Download onze App

Installeer hem en geniet van de mogelijkheid om met ons te communiceren
SEAT servicedealer
Schadeherstel
Complete service
Sinds 1971